Start your family tree now Is your surname Marinović?
There are already 43 users and 3,214 genealogy profiles with the Marinović surname on Geni. Explore Marinović genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Marinović Genealogy and Marinović Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Marinović surname

Marinovići su uglavnom Hrvati, većim dijelom s otoka Korčule, a prema nekim izvorima iz Boke Kotorske (Perast), a vrlo su rijetko i Srbi (iz Našica). Razmjerno najviše Marinovića u proteklih sto godina rođeno je u Koritima kraj Sinja, gdje se svaki drugi stanovnik prezivao Marinović. U Hrvatskoj danas živi oko četiri tisuće Marinovića u oko tisućudvjesto domaćinstava (65. prezime prema brojnosti). Sredinom prošlog stoljeća bilo ih je približno tri tisuće, pa se njihov broj do danas gotovo udvostručio.

Glavni migracijski pravci Marinovića u prošlom stoljeću zabilježeni su iz Benkovca u Zadar te iz Maglaja (BiH) i Tuzle (BiH) u Zagreb.

Marinovići su prisutni u gotovo svim hrvatskim županijama, u ukupno 198 općina i 340 naselja, pretežito u urbanim sredinama (54%). Danas ih najviše živi u Zagrebu (400), Otoku kraj Sinja (300), Splitu (250), Zadru (250), u Poličniku kraj Zadra (180), u Pločama/Baćini (115).