Matches

Started by R.J. de Vries on today
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing all 12 posts
Today at 8:14 AM

Goede Middag.
Ik zit sinds pas op Geni , ik zie in mijn stamboom verschillende Matches wat kan ik er mee ik heb een basis site , of moet ik mijn site opwaarderen naar Pro '
vriendelijke groet
Dhr R.J. de Vries

Today at 8:26 AM

Hoi, ik heb niet opgewaardeerd. Matches laten zien dat die persoon ook ergens anders is. dan kun je vergelijken. veel infornatie vindt je ook op Openarchives.nl.

Private User
Today at 8:39 AM

Ben niet erg actief. En doe ook niet veel met matches. Soms wel interessant, maar overeenkomsten vaak " te ver van basisstamboom" .

Today at 8:40 AM

Het hangt er een beetje vanaf wat je precies bedoeld.
Geni kent 3 verschillende overeenkomsten.
Die met een blauwe achtergrond zijn mogelijke overeenkomsten met andere Geni profielen. Die zijn met een Pro abonnement te zien. Als basis gebruiker is dat ook te doen, maar wat lastiger.
Die met een groene achtergrond zijn mogelijke overeenkomsten met MyHeritage (MH) stambomen. Om die te kunnen bekijken en bevestigen of af te keuren moet je of een betalende MH gebruiker zijn of gratis MH gastgebruiker bij een betaalde MH site.
Die met een bruine/oranje achtergrond zijn overeenkomsten met een MH data record. Sommige daarvan zijn gratis te bekijken en voor sommige heb je een apart MH data abonnement nodig. Veel van die gegevens zijn trouwens buiten MH ook gratis benaderbaar, maar dat vereist dan wat meer inspanning en zoek kennis.

Beginnende Geni gebruikers zou ik aanraden om in ieder geval een tijdje als basis gebruiker te werken en een beetje te leren hoe Geni werkt.

Kijk in ieder geval eens naar het portaal en de hulp- en bronprojecten en volg een wat discussies, zoals:
https://www.geni.com/discussions/96982
https://www.geni.com/discussions/142423
https://www.geni.com/discussions/215282
en eventueel ook de Engelstalige zoals:
https://www.geni.com/discussions/272643
https://www.geni.com/discussions/257429
https://www.geni.com/discussions/272715

Today at 8:55 AM

Lees allemaal goede antwoorden, hoofdzaak u heeft er plezier in en hoe verder u komt hoe meer van deze aanknopingspunten. Zelf heb ik ook alleen basis en een link met my heritage (voor vergelijk) en ben ook best ver gekomen

Today at 9:18 AM

Hoi RJ de Vries,

Overeenkomende profielen (matches vinden) kun je ook als basisgebruiker.
Ik heb wat tips om ze op te sporen:
1. Samenwerken met personen met veel Nederlandse profielen. Hun profielen kun je via het zoekscherm wel benaderen. Je kunt ze vinden in de collaborator pool, een discussie thread elders
https://www.geni.com/discussions/74031?msg=1673283

Heb je het profiel gevonden in het zoekscherm, maar kun je het niet benaderen als basisgebruiker dan heb je 2 manieren om dat alsnog te doen:
- Zoeken op google: site:geni.com en dan naam van persoon
- Zoeken via achternaam, pakken we jouw grootvader Louwerens Nicolaas de Vries zie je rechtsonder in het profiel 'top achternamen'
Klik je dan bijvoorbeeld op Saaij, dan zie je op het volgende scherm '7 Saaij profielen', klik je daarop dan zie je dus alle profielen op Geni met diezelfde achternaam.
https://www.geni.com/surnames/saaij

Vervolgens kun je samenvoegen (dmv de nummercode in profielnaam) of een persoon aan familieleden koppelen (via het stamboom-scherm).

Er ziin een heleboel mensen hier die best willen helpen als je iets probeert samen te voegen of te koppelen en je komt er niet uit.
Of het bijbehorende profiel voor je opzoeken, omdat ze zelf, zoals ik, wel pro hebben, en het voor mij toch iets makkelijker gaat :)

Today at 9:18 AM

Hallo de Vries,

Matches gebruik ik om mezelf te controleren, en of aan te vullen.
De matches van Genie zijn vaak een aanvulling hoger in de stamboom.
Ik ben er blij mee.

Groet Klaas

Today at 9:54 AM

Nog een kleine aanvulling op wat Maarten schreef:
Via het Geni zoekscherm zijn voor een basis gebruiker alleen profielen te benaderen die u zelf beheerd of die beheerd worden door een samenwerker. Daarom is samenwerken met andere gebruikers voor basis gebruikers heel handig.
Openbare profielen zijn ook via externe zoekmachines te vinden, dus het is ook belangrijk om profielen van overledenen zo veel mogelijk openbaar te maken (zodat basis gebruikers ze kunnen vinden). Kijk hiervoor ook naar https://www.geni.com/projects/Nederlandse-handleiding-GENI-voor-Dummies/13048#Priv-x00e9-profielen-van-overledenen-openbaar-maken
Bij gebruik van meerdere sessies of meerdere browsers is er nog een mogelijkheid om naar profielen te zoeken. Dit kan dan door nog een 2e sessie met Geni op te starten en daarmee niet in te loggen. Het Geni zoekscherm in de niet ingelogde sessie heeft namelijk geen last van de betaalmuur.

Verder zou ik aanraden om SmartCopy te installeren en het te configureren om profielen te controleren (zie https://www.geni.com/projects/SmartCopy/18783 en https://www.geni.com/projects/Nederlandse-handleiding-GENI-voor-Dummies/13048#Waarschijnlijkheidscontroles)
SmartCopy kan trouwens ook aanvullende gegevens voor profielen zoeken in een aantal externe sites en dat kan ook handig zijn.

Today at 9:59 AM

Voor basis gebruikers die ook actief zijn op MyHeritage is er nog een mogelijkheid om naar Geni profielen te zoeken. Dat kan dan via https://www.myheritage.nl/research/collection-40000/geni-world-fami..., wat weer wat andere zoekmogelijkheden biedt.
Zelf heb ik ook nog een index naar een paar honderdduizend Geni profielen staan op Geneanet. Dat is dus ook nog een andere mogelijkheid om profielen te kunnen vinden (zie Job Waterreus)

Today at 10:03 AM

Nog een verzoek aan alle gebruikers:

Voeg s.v.p. zo veel mogelijk bronnen of bronverwijzingen toe (zeker voor de periode van voor de invoering van de Burgerlijke Stand).
Veel bronnen zijn te vinden m.b.v. https://www.geni.com/projects/Nederlandse-Bronnen-Dutch-Sources/8618 en de bron projecten per provincie.

Private User
Today at 10:51 AM

Welkom bij Geni. Met die matches proberen ze je te verleiden een abonnement af te sluiten bij geni.com en liefst ook nog bij myheritage. Het is dus vooral een marketingtool. Je hebt het niet nodig en als je er wel iets mee wilg dan staan hierboven verschillende trucs om de marketing te omzeilen.

Today at 1:00 PM

Ik dacht dat je ergens in mijn stamboom voorkomt, maar dat blijkt niet het geval. Sorry dus. Veel succes!

Showing all 12 posts

Create a free account or login to participate in this discussion