Start your family tree now Is your surname Tikkanen?
There are already 81 users and over 5,000 genealogy profiles with the Tikkanen surname on Geni. Explore Tikkanen genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Tikkanen Genealogy and Tikkanen Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!
view all

Profiles

 • Elisabeth Henriksdotter Ryhänen (1775 - 1861)
  Syntymä ja kaste: Syntynyt 4.11.1775, kastettu 19.11.1775 Elisabeth. Vanhemmat Henric Tickain ja Christina Remes (1742), Kiuruvesi. Kummit Anders Tickain ja Elisab: Tickain. Kiuruveden seurakunnan ar...
 • Henrik Tikkanen (1924 - 1984)
 • Hintsa Paavonpoika Tikkanen (c.1590 - d.)
  Isännäksi 1628. Hänet on aina mainittu eri lähteissä nimellä Hintsa, ei Henric tms.
 • Juho Tikkanen (1879 - 1912)
  Name: Mr Juho Tikkanen * Born: Tuesday 24th June 1879 in Pielavesi Finland * Age: 32 years 9 months and 22 days. * Last Residence: in Pielavesi Finland * Occupation: General Labourer * 3rd Class passen...
 • Kalle Tikkanen (1903 - 1931)

About the Tikkanen surname

Tikkanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin yleinen. Noin joka 1 000:s suomalainen on nimeltään Tikkanen. Vuoden 2021 alussa Suomessa oli 5523 Tikkasta. Tikkanen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on tulkittu vanhan ”savolaisen suursuvun” nimeksi.

Nimen alkuperäinen muoto Tikka viittaa karjalaiseen nimiperinteeseen, missä yleisiä sukuniminä olivat mm. lintujen nimet. Myöhemmin Savossa Tikka sai -nen-päätteen. Pohjanmaalla Tikkain ja Tikkasten talot saivat nimen Tikkala, joka myöhemmin puolestaan voitiin ottaa sukunimeksi. Talon nimen ottaminen sukunimeksi oli tapana Länsi-Suomessa, mutta jossain määrin Kannaksellakin. Niin saattoi tapahtua myös asukkaiden vaihtuessa. Sukunimi ei sen vuoksi välttämättä osoita samaa sukujuurta. Toisaalta jotkut Tikkaset muuttivat nimensä Ticléneiksi ja Ticcander/Tickandereiksi. Myös Pohjois-Savossa esiintyvä nimi Tiikkainen tullee vanhoina aikoina kirjureiden horjuvasta nimien kirjoitustavasta. Saman henkilön nimi kirjoitettiin jopa samassa asiakirjassa eri kohdissa eri tavoin, esimerkiksi Tickain(en), Tijckain(en) ja Tickala, Tijckala.

Lähteet:

 1. https://www.tuomas.salste.net/suku/nimi/tikkanen.html
 2. https://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu/
 3. https://www.tikkastensukuseura.fi/historia