Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Keuruun Lavikon talonhaltija- ja torppariluettelo

« Back to Projects Dashboard

Top Surnames

Tämä projekti on tulossa työn alle.

Lavikon kantatilan talonhaltijaluettelo

Talolliset vaimoineen

Torppariluettelo

Haka-aho?

Torpparit vaimoineen

Hulpio

Torpparit vaimoineen

Tuttula eli Myllyaho

Torpparit vaimoineen

Metsälä

Metsälän torpan KONTRAHTI tehtiin 10.9.1905 "Tämän kautta otan minä allekirjoittanut torppariksi Herman Hietasen ja vaimo Maria Wilhelmiina Hietasen omistamani Lavikon perintötalon maalla no 16 Suolahden kylässä Keuruun pitäjää seuraavilla ehdoilla: Torpan nimeksi tulee Metsälä. 1: Torppari saa maata asuakseen seuraavia rajoja myöden. Mäyrämäen rajalla sijaitsevasta Hulpion kivipyykistä Mäyrän rajaa myöden aina merkiksi asettamaamme kiveen asti, johon taasen asetetaan kivi, siitä tietä myöden Raittikylän takimmaiseen aitaan ja siitä aitaa myöden edellä mainittuun Hulpion kivipyykkiin. jne."

Hermanni Hietasen perhe muutti Murtomäen torpasta Metsälään, kun pikkuinen talo oli saatu pystyyn. Perheeseen syntyi Metsälässä kaksi tytärtä: Elma ja Liida. Kuusilapsiseksi kasvanut perhe asui Metsälässä vuoden 1912 loppuun saakka ja muutti sitten Vaasaan.

Hermanni ja Maria tekivät Vaasassa ollessaan 2.7.1920 kaupat Metsälän torpasta. Kauppahinta oli 8500 mk. Lohkominen, eli rajapyykkien laittaminen, tapahtui vuonna 1921. 

Hermanni Hietanen palasi helmikuussa 1922 Keuruulle (virallinen merkintä Keuruulla 18.2.1922). Keuruulle muuttivat Hermannin ja Marian mukana perheen pienimmät lapset eli Liida ja Vaasassa syntynyt Aimo.

Torpparit vaimoineen

Passila

Torpparit vaimoineen

Suojoenaho

Torpparit vaimoineen

Komula eli Suojoki

Torpparit vaimoineen

Jos haluat keskustella tai sinulla on lisätietoja tästä aiheesta, aloita projektikeskustelu tai lähetä viesti projektin yhteistyöntekijälle: Maire Heija.