

'Katso oikealla laidalla *Aiheeseen liittyvät projektit* otsikon alle niin näet kaikki Uudenmaan paikkakuntaprojektit. Paina "Näytä kaikki" painiketta.
Tämän Maakunta Uusimaa -projektisivu on luonteeltaan informatiivinen, ja Maakunta Uusimaa -projektiin ei ole tarkoitus kerätä henkilöiden profiileja, vaan ne syötetään suoraan siihen paikkakuntaprojektiin mihin kuuluvat.
KARTTA - http://ysj.fi/kartta/
Uudenmaan maakunta - https://fi.wikipedia.org/wiki/Uudenmaan_maakunta
Udenmaan maakunnan kunnat - https://www.uudenmaanliitto.fi/uusimaa/uudenmaan_kunnat
Vuonna 1997 perustettu Itä-Uudenmaan maakunta liitettiin kokonaisuudessaan Uudenmaan maakuntaan vuoden 2011 alussa. Käytännössä uuden Uudenmaan maakunnan rajat vastaavat vuonna 1997 lakkautetun Uudenmaan läänin rajoja Päijät-Hämeen maakuntaan kuuluvaa Orimattilan kaupunkia lukuun ottamatta.
Uudellamaalla on 26 kuntaa joista kolmetoista on kaupunkeja.
- Uudenmaan kunnat ovat
Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Raaseporin_vaakuna
https://fi.wikipedia.org/wiki/Raasepori
- Uudenmaan entiset kunnat ovat
Bromarv, Degerby, Haagan kauppala, Helsingin maalaiskunta, Huopalahti, Hyvinkään maalaiskunta, Karjaan kaupunki, Karjaan maalaiskunta, Liljendal, Nummi, Nummi-Pusula (1981–2012), Pernaja. Pohja, Porvoon maalaiskunta, Pusula, Ruotsinpyhtää, Sammatti, Snappertuna, Tammisaaren maalaiskunta, Tammisaaren kaupunki, Tenhola.
- Uudenmaan maakunnan historiaa
Uudenmaan asutus on historiallisesti niin nuorta, että maakunta on pysyvän asutuksensa kannalta - nimensä mukaisesti - uutta maata.
Helsingin ja sen ympäristön syntyhistoria liittyy tiiviisti Suomenlahden historiaan. Viikinkien ajoista 800-luvulta alkaen Suomenlahtea pitkin kulki merkittävä idäntie.
Helsingin seudun ensimmäiset asukkaat ovat olleet retkeileviä erämiehiä ja asutus oli tilapäistä vielä 1100-luvulla. Rannikko oli virolaisten ja myöhemmin hämäläisten nautinta-aluetta ja se kuului Hämeeseen Hämeen rantamaana.
Kun Ruotsi valloitti Suomen 1100-luvulla, rannikon uudisasutus alkoi nopeasti voimistua. Valtaosa tulokkaista oli Ruotsin Helsinglandista ja ruotsinkielisiä uudiskyliä syntyi Vantaanjoen ja Keravanjoen alajuoksujen vehreille rantamaille.
Helsinki ja Uusimaa saivat nimensä uudisasukkaiden asetuttua seudulle. Nimitys Uusimaa tavataan ruotsinkielisessä muodossa "ny land" jo 1300-luvun asiakirjoissa. Suomenkielisessä asussa se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1548 Agricolan kääntämän Uuden testamentin alkulauseessa muodossa Wsimaa.