Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Maakunta Uusimaa - Nyland

Project Tags

view all

Profiles

'Katso oikealla laidalla *Aiheeseen liittyvät projektit* otsikon alle niin näet kaikki Uudenmaan paikkakuntaprojektit. Paina "Näytä kaikki" painiketta.

Tämän Maakunta Uusimaa -projektisivu on luonteeltaan informatiivinen, ja Maakunta Uusimaa -projektiin ei ole tarkoitus kerätä henkilöiden profiileja, vaan ne syötetään suoraan siihen paikkakuntaprojektiin mihin kuuluvat.

media.geni.com/p13/d6/66/e0/93/53444845a93f2ef2/stop-ala-liita-profiileja-2_large.jpg?hash=1846335ca23bb9d82d17e773b943c3926b949531a62136217d2c8bdcf0e7136d.1720940399

KARTTA - http://ysj.fi/kartta/

  • Läänit lakkautettiin 1. tammikuuta 2010 ja niiden tehtävät siirtyivät aluehallintovirastoille sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksille.

Uudenmaan maakunta - https://fi.wikipedia.org/wiki/Uudenmaan_maakunta

Udenmaan maakunnan kunnat - https://www.uudenmaanliitto.fi/uusimaa/uudenmaan_kunnat

Vuonna 1997 perustettu Itä-Uudenmaan maakunta liitettiin kokonaisuudessaan Uudenmaan maakuntaan vuoden 2011 alussa. Käytännössä uuden Uudenmaan maakunnan rajat vastaavat vuonna 1997 lakkautetun Uudenmaan läänin rajoja Päijät-Hämeen maakuntaan kuuluvaa Orimattilan kaupunkia lukuun ottamatta.

Uudellamaalla on 26 kuntaa joista kolmetoista on kaupunkeja.

  • Uudenmaan kunnat ovat

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

  • Raasepori (ruots. Raseborg) on kaupunki Udenmaan maakunnassa joka syntyi 1. tammikuuta 2009, Se muodostettiin seuraavista kahdeksasta entisestä kunnasta: Bromarv, Karjaa, Karjaan maalaiskunta, Pohja, Snappertuna, Tammisaaren maalaiskunta, Tammisaari, Tenhola. Siksi Raaseporin vaakunasa on 8 valkovuokkoa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Raaseporin_vaakuna

https://fi.wikipedia.org/wiki/Raasepori

  • Uudenmaan entiset kunnat ovat

Bromarv, Degerby, Haagan kauppala, Helsingin maalaiskunta, Huopalahti, Hyvinkään maalaiskunta, Karjaan kaupunki, Karjaan maalaiskunta, Liljendal, Nummi, Nummi-Pusula (1981–2012), Pernaja. Pohja, Porvoon maalaiskunta, Pusula, Ruotsinpyhtää, Sammatti, Snappertuna, Tammisaaren maalaiskunta, Tammisaaren kaupunki, Tenhola.

  • Uudenmaan maakunnan historiaa

Uudenmaan asutus on historiallisesti niin nuorta, että maakunta on pysyvän asutuksensa kannalta - nimensä mukaisesti - uutta maata.

Helsingin ja sen ympäristön syntyhistoria liittyy tiiviisti Suomenlahden historiaan. Viikinkien ajoista 800-luvulta alkaen Suomenlahtea pitkin kulki merkittävä idäntie.

Helsingin seudun ensimmäiset asukkaat ovat olleet retkeileviä erämiehiä ja asutus oli tilapäistä vielä 1100-luvulla. Rannikko oli virolaisten ja myöhemmin hämäläisten nautinta-aluetta ja se kuului Hämeeseen Hämeen rantamaana.

Kun Ruotsi valloitti Suomen 1100-luvulla, rannikon uudisasutus alkoi nopeasti voimistua. Valtaosa tulokkaista oli Ruotsin Helsinglandista ja ruotsinkielisiä uudiskyliä syntyi Vantaanjoen ja Keravanjoen alajuoksujen vehreille rantamaille.

Helsinki ja Uusimaa saivat nimensä uudisasukkaiden asetuttua seudulle. Nimitys Uusimaa tavataan ruotsinkielisessä muodossa "ny land" jo 1300-luvun asiakirjoissa. Suomenkielisessä asussa se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1548 Agricolan kääntämän Uuden testamentin alkulauseessa muodossa Wsimaa.