Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Nederlandse burger slachtoffers Tweede Wereld Oorlog

view all

Profiles

NEDERLANDSE BURGER SLACHOFFERS TWEEDE WERELD OORLOG - 1940-1945

Doel van dit project :

  • Het doel van dit project is om alle burger slachtoffers van de Tweede Wereld oorlog een ere-plaatsje te geven op Geni doormiddel van hun gegevens en hun profiel aan dit project toe te voegen.

Burger slachtoffers kunnen verdeeld worden in 3 groepen

  • Bombardementen -: In de WOI en WOII vonden veel bombardementen plaats. Zowel door de Geallieerden als door de Duitsers uitgevoerd. In WOI staat bekend als de ‘loopgravenoorlog’ en WOII meer om de bombardementen. In de WOII waren ook veel meer bombardementen. In Nederland heeft vooral Rotterdam er last van gehad, de stad werd in 1940 platgegooid. Bombardementen maakten duizenden slachtoffers.
  • Hongersnood - : In de oorlog was de economie slecht, waardoor er vaak niet genoeg voedsel was. In de winter was het toen ook nog een extra koud, waardoor veel mensen toen het leven lieten. Na D-day was Nederland net niet op tijd bevrijd, waardoor West-Nederland nog een Hongerwinter moest meemaken die duizenden levens kostte.
  • Kampen -: in de WOI waren er niet echt vernietigingkampen. In de WOII wel. Hitler had groepen gemaakt van mensen die vermoord zouden worden in de vernietigingskampen of eerst in een tussenkamp zouden worden gebracht. Die mensen waren : Joden, homosexuele, Jehova Getuigen, zigeuners, verzetsstrijders en politiek tegenstanders. Hitler wilde hierdoor plaatsmaken voor de Ariërs.

Meedoen aan dit project:

  • Als je mee wilt werken aan dit project klik op de aktie knop rechtsboven klikken en dan deelnemen aan project selecteren.

Bronnen: