
Heinolan residenssi on perustettu vuonna 1776 Kymenkartanon läänin maaherran asuinpaikaksi. Heinola oli Kymenkartanon läänin keskus. Kaupunkioikeudet se sai vuonna 1839 maaherran muutettua Mikkeliin. Heinola kuului Mikkelin lääniin vuoden 1997 läänijakouudistukseen saakka, ja sittemmin Päijät-Hämeen maakuntaan. Heinolan maalaiskunta liitettiin 1997 Heinolan kaupunkiin. Entisen Heinolan maalaiskunnan kirkonkylää kutsutaan edelleen Heinolan kirkonkyläksi.
Heinolan kaupungin ja maalaiskunnan pitäjätason Geni-projekti on aloitettu 10.6.2017. Asukkaisiin, kyliin pääset tutustumaan jatkossa myös tarpeen mukaan perustettavien kyläprojektien kautta, esim. Hujansalon kyläpuu. Talojen isäntäväkien ja sukujen esittelyä varten voi perustaa Talonhaltijaprojekteja, kts. Heinolan Hujansalon Lampilan talonhaltijaluettelo. Maakunta-tasolla toimii Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projekti, jonka tukena FB-ryhmä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen suvut
Tervetuloa rakentamaan Heinolaa asutuksi Genissä!
Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kun joku on pyynnön hyväksynyt, se riittää. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Heinola projektiin, kts. profiilien listaus, jatkossa profilit voi liittää myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin, joita perustetaan tarpeen mukaan.
Muut projektit
Suositellaan, että projektin yhteistyökumppanit liittyvät myös Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektiin ja liittävät profiilit myös sinne.
Käsityöläisten, pappien, sotilaiden ym. ammatinharjoittajien profiilit suositellaan liitettäväksi myös ammattikohtaisiin ym. asiayhteyteen sopiviin projekteihin, esim. Suomalaiset siirtolaiset - Finnish emigrants, Karkotetut suomalaiset Siperiassa autonomian aikana jne.
Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun. Profiileihin liittyvää keskustelua voi käydä ko. profiilin keskustelussa. Huomioi, että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella.
Kylät
- Kylä Härkälä, Heinola mlk
- Kylä Hirvisalo, Heinola mlk
- Hujansalon kyläpuu
- Kylä Imjärvi, Heinola mlk
- Kylä Jyränkö, Heinola mlk
- Kylä Kirkonkylä, Heinola mlk
- Kylä Korkee, Heinola mlk
- Kylä Lusi, Heinola mlk
- Kylä Marjoniemi, Heinola mlk
- Kylä Onali, Heinola mlk
- Kylä Paaso, Heinola mlk
- Kylä Paistjärvi, Heinola mlk
- Kylä Taipale, Heinola mlk
- Kylä Tuusjärvi, Heinola mlk
- Vaipilainen kyläprojekti
Lähteitä
- Heinolan maaseurakunta Hiski-tietokannassa
- Naapuriseurakunnat: Heinolan kaupunkiseurakunta, Asikkala, Hartola, Pertunmaa, Iitti, Jaala, Mäntyharju, Nastola, Sysmä
- Heinolan kaupunkiseurakunta Hiski-tietokannassa
- Heinolan maaseurakunnan kirkonarkisto Kansallisarkiston Digitaaliarkistossa, Hakemistoja edelliseen
- Heinolan kaupunkiseurakunnan kirkonarkisto Kansallisarkiston Digitaaliarkistossa, Hakemistoja edelliseen
- Heinolan maaseurakunnan kirkonarkisto SSHY :n digiarkistossa, jäsensivuilla uudempaa aineistoa
- Heinolan kaupunkiseurakunnan kirkonarkisto SSHY :n digiarkistossa, jäsensivuilla uudempaa aineistoa
- Maanmittaushallituksen historiallinen kartta-arkisto, Pitäjänkartasto, 3121 07 Sysmä (Pääsinniemi, Telkkävuori)
- Kartta Heinolan pitäjä rajaseutuineen piirretty Maanmittauksen ylihallituksessa olevien karttojen ja paikkakuntalaisten tekemäin täydennysten perusteella vuodelta 1914
- Hautakivikuvia FB-ryhmä Suomen kirkkoja ja hautausmaita
- Heinola Suomen Asutuksen yleisluettelossa
- Heinolan henkikirjat
- Heinolan Tuomiokirjoja Kansallisarkiston Digitaaliarkistossa
- Sotilasasiakirjoja SSHY:n jäsensivuilla