Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

  • Maria Mihailintytär Bolsakova, Agapova (1841 - 1902)
    Talollinen Vasilei Jevseinpoika Bolsakov-Agapovin vaimo. Kivijärvi, Suojärvi. Vih. 22.02.1861 Suojärvi ort.Talollisen tytär. Kotoisin: Maimalampi, Suojärvi.
  • Vasilei Jeliseinpoika Jelonen (1820 - d.)
    Talollinen. Kivijärvi, Suojärvi.
  • Jevsei Agapeinpoika Bolsakov (c.1807 - d.)
    Talollinen. Kivijärvi, Suojärvi.
  • Darja Antonintytär Bolsakov-Agapova (1816 - d.)
    Populi Mihail Agapeinpoika Bolsakov-Agapovin I vaimo. Kivijärvi, Suojärvi. Vih. 26.02.1834 Suojärvi ort.Herastuomari-talollisen tytär. Kotoisin: Seljänkylä, Suojärvi. Avioliitto / Marriage / Брак: Vesk...
  • Mihail Agapeinpoika Bolsakov-Agapov (c.1810 - d.)
    Populi. Kivijärvi ja Varpakylä, Suojärvi.Kastepvm: 30.05.1810. Avioliitto / Marriage / Брак: II Veskelyksen ortodoksinen seurakunta, metrikkakirjat, vihityt v. 1849: Veshkelitsa Orthodox Parish, metric...

Tämä projekti on Suojärven Kivijärven kylän kyläprojekti. Projekti sisältää kylän asutusluetteloita, tarinoita ja valokuvia, linkkeineen sukupuuhun. Kyläprojekti kehittyy ja täydentyy jatkuvasti.

Johdanto Kivijärven kylään karjalaksi

suomenkielinen versio alempana

Johdanto Kivijärven kylään suomeksi

Kivijärven kylä sijaitsi entisen Suojärven pitäjän lounaisosissa samannimisen järven länsi-ja pohjoispuolella. 1800-luvulla kylästä oltiin yhteydessä Salonkylään jonne kertyi matkaa noin kymmenen kilometriä. Salonkylän kautta kuljettiin asioille pogostalle tai Annantehtaalle kirkkoon. Postia kuljetti kerran viikossa Jaakko Näivö. !900 -luvun alussa valmistui autolla kuljettava maantie Kivijärveltä Loimolan tielle Piitsjoen kohdalle ja silloin matka tehtiin Ivan Kivijärven autolla. Ivan hoiti myös postiasiat. Mylly sijaitsi Jevsei Agapoffin tilalla jo vuonna 1876.

Kylä sai koulun vuonna 1917 ja se toimi Kivijärven vanhassa talossa. Viimeisin opettaja oli Severi Kivijärvi.

Kylässä ei ollut tšasounaa, mutta hautausmaa sijaitsi Kivijärven itärannalla Heponiemellä. Ensimmäinen merkintä hautauksesta on vuodelta 1818.

Kivijärven kylän ensimmäinen asukas Fedot Arhipanpoika Bolšakov muutti Salonkylästä ensin Säynäjärvelle ja sieltä rippikirjan mukaaaan 1830-luvun lopulla Kivijärvelle. Vuoden 1805 kartassa on yksi talo ja vuonna 1915 taloja oli seitsemän, joista kaksi järven vastakkaisella puolella. Talvisodan alkaessa taloja oli kymmenen.

Fedotilla oli kaksi poikaa: Agap ja Jelisei. Herrastuomari Agap Fedotanpoika Bolšakov toimi yhteensä 34 vuotta käräjäkunnan lautamiehenä. Agapin jälkeläiset käyttivät sukunimenään Agapoffia, Ahvaloa, Ahkolaa, Ahpolaa, Ahpoa ja Kivijärveä ja Jelisen jälkeläiset Jelosta ja Hampista. Jegor Jeliseinpojan poika Feodor Jelonen muutti Lietteen kylään 1880-luvun alussa ja Trofim Jegorinpoika Kotajärvelle. Dimitrei Jevseinpoika Agapoff muutti perheineen Leppäniemelle kauppiaiksi. [1]


Tietoa kylästä löytyy myös Suojärven Pitäjäseuran sivulta: https://suojarvi.fi/kylat/kivijarvi/


Kylän tiedot kasattu seuraavista lähteistä:
[1] Suojärven historia III. 2011. Omal Mual Vierahal Mual. Suojärven pitäjäseura ry.