Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Saksala (Stor-Nevitto), Kymi, Kotka

« Back to Projects Dashboard

view all 80

Profiles

Tämä projekti on Kymin pitäjän ja kunnan, nykyisin Kotkan Saksalan kylän (Stornevitto) kyläprojekti. Kylän kiinteistörekisteritunnus alkaa numeroilla 285-427-

Saksala on Kotkan kaupunginosa ja kylä, joka sijaitsee kaupungin itäosassa Nummenjoen varrella. Saksala on maaseutumaista aluetta, josta on kaavoitettu asemakaavassa vain pieniä alueita. Rakennuskanta on pääosin omakotitaloja, mutta kaavoitetuilla alueilla on myös joitakin rivitaloja. Saksala kuuluu Marinkylän kanssa samaan tilastoalueeseen, jonka asukasluku on 656 (31.12.2012).

Saksala on kuulunut Vehkalahden kyliin ennen kuin se liitettiin osaksi Kymin pitäjää. Kymiin kylä kuului vuoteen 1976 saakka. Saksalan kautta kulkee Vanha Viipurintie eli Kuninkaantie.

Historia

Saksalan kylä on syntynyt kolmen alkukylän, Suur-Neviton eli Saksalan, Mättölän ja Pisilän yhteensulautumisesta. Mainituissa osakylissä oli vuonna 1551 yhteensä 4 kokoveroa ja 15 taloa. [Wikipedia]

Vanha Kuninkaantie Viipurista Turkuun kulkee Saksalan kylän läpi, suuren Salminlahden eli Kaarniemenlahden luoteisrantaa kiertäen. Saksalassa tie kulkee etelään Rookivuoren ohitse ja kääntyy jyrkästi länteen.
Tietä pitkin < edellinen kylä Tavastila, seuraava > kylä Marinkylä.

Tilat:
1. Mättölä
2. Vanhala
3. Laavu
4. Saukko
5. Orava
6. Kemppi
7. Saksa
8. Seppä
9. Rikka
10. Varma
11. Kaipiainen
12. Tommola

Perustettu 30.9.2019 / Toni Näppi

Projekteihin liittyminen: kullakin projektisivulla klikkaa Toiminnot > Liity projektiin.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen projektialueella syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi kokonaisuuksiin :