Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Sirkjärvi, Säkkijärvi, Ylämaa -kyläprojekti

« Back to Projects Dashboard

view all 1059

Profiles

This is a village project of Sirkjärvi in old locality Säkkijärvi, later Ylämaa and Lappee (now part of the Lappeenranta). Purpose of the project is to collect all the people profiles born, lived or died in this village.

Join also larger projects and surrounding locality projects:

Suomi ja Karjala

Karjala

Liittettiin vuonna 1929 perustettuun Ylämaan kuntaan

Paikkakunta projekti Säkkijärvi

Sirkjärvi on varsinainen Säkkijärven takamaiden kylä, jonka osia on kuulunut ajoittain myös Lappeen tai Luumäen kuntiin. Etenkin Ilveksen tila on hyppinyt vuorotellen Säkkijärven ja Luumäen välillä. Sirkjärvi lienee myös pinta-alaltaan suurin Säkkijärven kylä. Pohjoispuolella sijaitsee Luumäen Orkola, Lappeen Maajärvi, Toivarilan ja Haikalan metsämaita, kaakossa Monola ja Kälvelä, lännessä Säämälä, etelässä Lahnajärvi ja lännessä Suo-Anttila. Sirkjärvi jäi sotien jälkeen kokonaan Suomen puolelle kuuluen sittemmin Ylämaan pitäjään ja nykyään Lappeenrantaan. Kylän nykyiset kiinteistötunnukset alkavat numeroilla: 441-456- (Luumäki) ja 405-483- (Lappeenranta).

Sirkjärvellä asui vuonna 1915 461 henkeä (3,7% Säkkijärveläisistä), joista miehiä oli 245 ja naisia 216 (miesten osuus 53,1%). Sirkjärvellä on 12 numeroitua tilaa, ja vuonna 1915 yhteensä 82 tilanosallista (perhettä tai savua). Eniten asukkaita oli Kälviällä (nro 3), 96 henkeä. Lyijysellä (nro 1) asui 91 henkeä ja Pentillä (nro 2) asui 47 henkeä.

Nimensä Sirkjärven kylä on saanut kylän alueella eteläsuunnassa sijaitsevasta samannimisestä Sirkjärvestä. Sirkjärvestä laskee puro Myllyjärveen ja siitä edelleen Ylämaan kirkonkylän kautta Vilajokeen laskien mereen samannimisessä Säkkijärven kylässä. Ilveksen tilan viereinen Harattalanjärvi on jopa 17,7 m syvä, joka lienee Säkkijärven syvin vesistö merialuetta lukuunottamatta!

Sirkjärven kylässä on vakituisia asukkaita noin 130 henkeä, mutta kesäisin asukasmäärä kolminkertaistuu. Sirkjärvellä toimii kylätoimikunta ja metsästysseura. [Wikipedia]

Sirkjärven tilat

1 Lyijynen
2 Pentti
3 Kälviäinen, Kälviä
4 Ylä-kiero
5 Wihtoin, Wihtonen (Luumäen srk, siirtyi Lappeeseen)
6 Anoin, Anonen (Luumäen srk, siirtyi Lappeeseen)
7 Hovi
8 Kouvo
9 Ilves (siirtyi Luumäkeen)
10 Pöllöin, Pöllönen
11 Kiero, Ala-Kiero
12 Tukiais (siirtyi Lappeeseen)

Perustettu 2018
Projekteihin liittyminen: kullakin projektisivulla klikkaa Toiminnot > Liity projektiin.

Säkkijärven kunnan ja nykyisen Ylämaan kunnan kylän Sirkjärvi kyläprojekti.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen projektialueella syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi suurempiin kokonaisuuksiin Säkkijärvi , Miehikkälä , Virolahti , Suomi ja Karjala