Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Ylähäme, Säkkijärvi -kyläprojekti

Project Tags

view all

Profiles

Paikkakunta projekti Säkkijärvi

Väestöltään 32. suurin Säkkijärven kylä Ylähäme on Hämäläisenjärven (ven. Kholmogorskoye oz.) koilisrannalla sijaitseva kylän Vilajoelta Hyppälään kulkevan tien varrella. Hämäläisenjärvi on osa Vilajokea, joka laskee mereen samannimisessä kylässä.

Lammisto eli Lempäänjärvi sijaitsee Ylähämeen suoalueella joka ulottuu viereisiin Hyppälän, Nisalahden ja Lahtialan kylien maille. Ylähämeen pohjoispuolella on Lavola sekä Hyppälä, Hämäläisenjärven vastarannalla Yläoutila ja Tapiola. Lahtiala sijaitsee Ylähämeen eteläpuolella.

Ylähämeessä asui vuonna 1915 120 henkeä (1,0% Säkkijärveläisistä), joista miehiä oli 66 ja naisia 54 (miesten osuus 55,0%). Ylähämeessä on 2 numeroitua tilaa, ja vuonna 1915 yhteensä 21 tilanosallista (perhettä tai savua). Eniten asukkaita oli Ylähämeellä (nro 1), 83 henkeä. Winnarilla (nro 2) asui 37 henkeä.

Hämäläisenjärven rannalla (mm. Hevonuitin ja Holmogorskoen kaivaukset) on huomattavan paljon kivikautisia löytöjä joista osa on arvioitu olevan jopa mesoliittiselta kaudelta, jääkauden päättymisen ajalta.

Ylähämeen tilat

1 Hämäläinen
2 Vinnari

Perustettu 2018
Projekteihin liittyminen: kullakin projektisivulla klikkaa Toiminnot > Liity projektiin.

Säkkijärven kunnan kylän Ylähäme kyläprojekti.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen projektialueella syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi suurempiin kokonaisuuksiin Miehikkälä , Virolahti , Uusimaa ja Kymenlaakso , Suomi ja Karjala