Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

 • Vihtori Hilonen (deceased)
 • Vihtori Vikke Rakki (1923 - 1977)
  ehkä: Karjalasta lähdön jälkeen vaihtoi sukunimen "Raninmäki" - Perhe Suomeen muuton jälkeen vaihto eri sukunimiä, osa jäi "Rakki", osa "Honkakallio" tai "Raninmäki"
 • Laura Rakki (deceased)
  Saattoi muuttaa Ruotsiin. Naimisissa, 2 lasta. Kuoli nuorehkona jäätyään auton alle
 • Vera Veera Rakki (1920 - 1992)
  Kuolinaika ensikäden tietoa
 • Kristiina Iivanainen (1925 - 2000)
  Syntymä nimenä Rakki, muutti Karjalasta pakomatkan jälkeen Honkakallio (Haudassa nimi: Honkakallio)

Tämä projekti on Suojärven Korpijärven kylän kyläprojekti. Projekti sisältää kylän asutusluetteloita, tarinoita ja valokuvia, linkkeineen sukupuuhun. Kyläprojekti kehittyy ja täydentyy jatkuvasti.

Johdanto Korpijärven kylään karjalaksi

suomenkielinen versio alempana

Johdanto Korpijärven kylään suomeksi

Korpijärvi sijaitsee vielä Kivijärvestä lounaaseen lähemmäksi entisen Suistamon pitäjän rajaa. Korpijärvestä vedet laskevat koilliseen lähtevää jokea myöten Säynäjärveen ja siitä edelleen jokea myöten Kivijärveen.

Asutusta aluella on ollut 1750-luvulta alkaen, aluksi Säynäjärven ympärillä, josta asukkaat siirtyivät 1800-luvun alkuun menessä Kivijärvelle, Korpijärvelle ja Hätälammelle,

Korpijärven kylä kasvoi Korpijärven rantamille. Kylänosia olivat Hilonen, Jouhikas ja Siperi. Kylässä ei ollut tšasounaa eikä hautasmaata. Säynäjärvellä oli muistitiedon mukaan vanha hautausmaa, ennen kuin 1800-luvun alussa perustettiin Kivijärven hautausmaa, jonne myös Korpijärveläiset sen jälkeen haudattiin.

Lähin kansakoulu oli Kivijärvellä, jonne oli matkaa viitisen kilometriä. Kylään kuljettiin Kiivijärven kautta. Talvisodan alkaessa kylässä oli 13 taloa, joissa melkein sata asukasta.

Vuoden 1805 kartassa kylässä oli kaksi taloa ja sielä asui Hilosten ja Liukkusten esi-isä Vasilei Filipinpoika. Suvun vanhimmissa polvissa oli vanhauskoisia ortodoksia, mikä on saattanut vaikuttaa siihen, että he asettuivat syrjäiseen paikkaan asumaan. Vasilin vanhauskoisen Feodor Vasileinpojan pojanpojat Timofei ja Mihail Feodorinpoika käyttivät Rakki -sukunimeä.[1]


Tietoa kylästä löytyy myös Suojärven Pitäjäseuran sivulta: https://suojarvi.fi/kylat/korpijarvi/


Kylän tiedot kasattu seuraavista lähteistä:
[1] Suojärven historia III. 2011. Omal Mual Vierahal Mual. Suojärven pitäjäseura ry.