Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Villages, houses, inhabitants and house owners in Forssa, Finland

view all

Profiles

Forssa on Kanta-Hämeen maakunnan kaupunki.

Forssa oli pitkään osa Tammelaa, josta Forssan tehdasalue erotettiin eri kirkkoherrakunnaksi vasta 1901, itsenäistyi 1922 ja sai ensimmäisen kirkkoherransa 1923. Tehtaan historiankirjat alkavat vuodesta 1874. Koijärven seurakunta liitettiin 1969 Forssaan (Forssan seurakuntayhtymään) lukuunottamatta Kokon ja Matkun kylää (yhteensä 155 seurakuntalaista). Koijärven seurakunta jäi vielä toiminnallisesti itsenäiseksi, vaikka mm. kirkkoherra on yhteinen. Lähde Hiski Forssa

Forssan kehitys teollisuustaajamaksi alkoi, kun tehtailija Axel Wilhelm Wahren perusti vuonna 1847 Loimijoen varrelle kehräämön. Forssan teollisuusyhdyskunta on määritelty yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

Toinen asia, mistä Forssa tunnetaan on siellä vuonna 1903 järjestetty Suomen Työväenpuolueen puoluekokous, niin kutsuttu Forssan kokous, jossa otettiin käyttöön nimi Suomen Sosialidemokraattinen Puolue ja hyväksyttiin uusi puolueohjelma.

Itsenäisenä kuntana Forssa syntyi vasta vuonna 1923, kun se irrotettiin Tammelan kunnasta omaksi kauppalakseen. Kaupunginoikeudet Forssa sai vuonna 1964. Lähde Wikipedia 27.9.2017

Forssan pitäjätason Geni-projekti on aloitettu 16.8.2017. Forssan asukkaisiin, kyliin pääset tutustumaan jatkossa myös tarpeen mukaan perustettavien kyläprojektien kautta. Lisäksi voi perustaa pitäjäkohtaista tietoa syventämään alaprojekteja (talo-, ammatti-, kuva- jne) sen mukaan, kun näette tarpeelliseksi, esim. oma kotikylä, talo jne. josta teillä itsellä tuntemusta, aineistoa, jota haluatte Genissä yhteiseen käyttöön jakaa.

Kanta-Hämeen projekteihin on linkattu muita projekteja, jotka liittyvät tavalla tai toisella ko projektiin, esim. jo perustetut alaprojektit, naapuripitäjät, sotilasprojektit jne. Projektien tunnisteet (tagit) ovat linkkejä, tienviittoja jonkin yhteisen tekijän perusteella koottuihin projektikokoelmiin, joissa ko. projekti on mukana.

Maakunta-tasolla Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projekti, jonka tukena toimii FB-ryhmä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen suvut. Genin paikkakuntaprojektien tukena projektien yhteistyökumppaneille toimii FB -ryhmä Paikkakuntaprojektien aktiivit

Tervetuloa rakentamaan Forssaa asutuksi Genissä!

Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kun joku on pyynnön hyväksynyt, se riittää. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Forssasta projektiin, kts. mukana olevien profiilien listaus. jatkossa profilit voi liittää myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin, joita perustetaan tarpeen mukaan.

Projektissa kiinnitetään erityistä huomiota tiedon laatuun ja lähdetietojen näkyvyyteen. Toivomuksena on, että projektiin liitettäviin profiileihin liitettäisiin sellaiset lähdetiedot, joista muut käyttäjät pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan profiilihenkilön henkilöllisyyden. Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot oikeassa kohdassa, kts. kuva Paikkatiedon tallennus profiiliin. Tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Muita ohjeita Genin käyttöön liittyen löydät täältä.

Projektissa toimitaan lakia ja hyviä tapoja noudattaen. Muista yksityisyyden suojan kunnioittaminen. Siitä kerrotaan enemmän Suomalaisten käyttäjien portaalin projektisivulla. Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa viittauskäytännöllä.

Muut projektit

Suositellaan, että projektin yhteistyökumppanit liittyvät myös Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektiin ja liittävät profiilit myös sinne.

Käsityöläisten, pappien, sotilaiden
UJR ym. ammatinharjoittajien profiilit suositellaan liitettäväksi myös ammattikohtaisiin ym. asiayhteyteen sopiviin projekteihin, esim. Suomalaiset siirtolaiset-Finnish emigrants, Karkotetut suomalaiset Siperiassa autonomian aikana, Suuri adressi jne.

Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun. Profiileihin liittyvää keskustelua voi käydä ko. profiilin keskustelussa. Huomioi, että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella.

Kartat

 • Maanmittaushallituksen historiallinen kartta-arkisto (kokoelma). Ib.* Senaatin kartasto. XIII 23. [Forssa] . Kansallisarkisto v. 1884: Linkki karttaan / Viitattu 10.3.2023.

Lähteitä

Kylät

 • Ahoniitty
 • Haudankorva Haudankorva
 • Ilvesoja
 • Järvenpää
 • Kojo
 • Kuhala
 • Kuusto
 • Linikkala
 • Lunttila
 • Talsola
 • Vieremä
 • Vuolle