Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Villages, houses, inhabitants and house owners in Jokioinen, Finland

« Back to Projects Dashboard

view all

Profiles

 • Olga Maria Penttilä (1900 - d.)
  Syntymä. Jokioinen syntyneet 1890-1905, sivu 283-284, kuva 143;
 • Hilja Karoliina Penttilä (1893 - d.)
  Syntymä. Jokioinen syntyneet 1890-1905, sivut 74-75, kuva 38; Jokioinen rippikirjat 1893-1901, sivu 145, kuva 14;
 • Karoliina Penttilä (1867 - 1938)
  Jokioinen rippikirjat 1883-1892, sivu 272, kuva 277;
 • Aksel Sofianpoika Mäntylä (1889 - 1889)
  Jokioinen syntyneet 1886-1890 (MKO38-40) 02 1889 ; SSHY / Viitattu 02.02.2023 Jokioinen rippikirja 1883-1892 (AP I Aa:3) Sivu 371 Rehtijärvi ; SSHY / Viitattu 02.02.2023 Jokioisten seurakunnan arkis...
 • Joose Aleksanterinpoika Rasila (1877 - 1966)
  Ypäjä syntyneet 1863-1885 (MKO15-20 I C:2) Sivu 182-183 01 1877 ; SSHY / Viitattu 02.02.2023

Jokioinen on Kanta-Hämeen maakunnan kunta.

Jokioinen perustettiin Tammelan kappeliksi 1631. Kappalainen oli yhteinen Perttulan (myöh. Ypäjä) ja Humppilan kanssa aina vuoteen 1871 saakka. Jokioisten tehtaalla eli kartanon ympärille rakentuneessa tehdasyhteisössä oli vuosina 1805-21 oma saarnaajansa. Emäseurakunnaksi 1892. Lähde Hiski Jokioinen

Jokioisten tehdas. Jokioisten kartanolla oli 1800-luvun alussa toiminnassa ruukki, kutomo, kehräämö ja värjäämö. Lisäksi mylly- ja sahalaitos sekä laaja maanviljelyspuoli työllisti etupäässä ruotsinkielisiä, joita varten kartanon isäntä päätti perustaa oman seurakunnan ja palkata oman ruotsinkielisen papin vastapoolina Jokioisten suomenkieliselle seurakunnalle. Pappi, joka oli palkattuna vain vuosina 1805-21, toimi saarnaustehtäviensä lisäksi tehtaankoulun opettajana. Kirkkotiloina käytettiin kartanon pehtoorin rakennusta. Tehdasseurakunnan väestä Jokioisten pappi piti erikoista kirjanpitoa vielä seurakunnan olemmassaolon aikana. Seurakunnan väkiluku oli parhaimmillaan lähes 200 henkeä.

Jokioisten pitäjätason Geni-projekti on aloitettu 16.8.2017. Jokioisten asukkaisiin, kyliin pääset tutustumaan jatkossa myös tarpeen mukaan perustettavien kyläprojektien kautta. Lisäksi voi perustaa pitäjäkohtaista tietoa syventämään alaprojekteja (talo-, ammatti-, kuva- jne) sen mukaan, kun näette tarpeelliseksi, esim. oma kotikylä, talo jne. josta teillä itsellä tuntemusta, aineistoa, jota haluatte Genissä yhteiseen käyttöön jakaa.

Kanta-Hämeen projekteihin on linkattu muita projekteja, jotka liittyvät tavalla tai toisella ko projektiin, esim. jo perustetut alaprojektit, naapuripitäjät, sotilasprojektit jne. Projektien tunnisteet (tagit) ovat linkkejä, tienviittoja jonkin yhteisen tekijän perusteella koottuihin projektikokoelmiin, joissa ko. projekti on mukana. Kokeilkaa, suunnistakaa vaikkapa ensin projektikokoelmaan "Häme".

Maakunta-tasolla Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projekti, jonka tukena toimii FB-ryhmä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen suvut. Genin paikkakuntaprojektien tukena projektien yhteistyökumppaneille toimii FB -ryhmä Paikkakuntaprojektien aktiivit

Tervetuloa rakentamaan Jokioinen asutuksi Genissä!

Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kun joku on pyynnön hyväksynyt, se riittää. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Jokioisista projektiin, kts. mukana olevien profiilien listaus. jatkossa profilit voi liittää myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin, joita perustetaan tarpeen mukaan.

Projektissa kiinnitetään erityistä huomiota tiedon laatuun ja lähdetietojen näkyvyyteen. Toivomuksena on, että projektiin liitettäviin profiileihin liitettäisiin sellaiset lähdetiedot, joista muut käyttäjät pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan profiilihenkilön henkilöllisyyden. Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot oikeassa kohdassa, kts. kuva Paikkatiedon tallennus profiiliin. Tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Muita ohjeita Genin käyttöön liittyen löydät täältä.

Projektissa toimitaan lakia ja hyviä tapoja noudattaen. Muista yksityisyyden suojan kunnioittaminen. Siitä kerrotaan enemmän Suomalaisten käyttäjien portaalin projektisivulla. Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa viittauskäytännöllä.

Muut projektit

Suositellaan, että projektin yhteistyökumppanit liittyvät myös Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektiin ja liittävät profiilit myös sinne.

Käsityöläisten, pappien, sotilaiden
UJR ym. ammatinharjoittajien profiilit suositellaan liitettäväksi myös ammattikohtaisiin ym. asiayhteyteen sopiviin projekteihin, esim. Suomalaiset siirtolaiset-Finnish emigrants, Karkotetut suomalaiset Siperiassa autonomian aikana, Suuri adressi jne.

Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun. Profiileihin liittyvää keskustelua voi käydä ko. profiilin keskustelussa. Huomioi, että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella.

Lähteitä

Kylät

Haapaniemi

Jänhijoki

Jokioinen

Kiipu

Lammi

Latovainio

Minkiö

Niemi

Ojainen

Pellilä

Rehtijärvi

Saari

Vaulammi