Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Villages, houses, inhabitants and house owners in Hausjärvi, Finland

view all

Profiles

 • Manne Mäkelä (1884 - d.)
  Iitti rippikirja 1900-1909 (MKO221-251 I Aa:41-43) Sivu 13 Haapakimola, Nro2 Tuuri Mäkelä ; SSHY / Viitattu 27.02.2024 Iitti rippikirja 1910-1920 (AP_I I Aa:27) Sivu 13 Haapakimola, Nro 2 Tuuri Mäke...
 • Selma Erikintytär Jaakkola (1885 - d.)
  Iitti rippikirja 1900-1909 (MKO221-251 I Aa:41-43) Sivu 25 Haapakimola, Nro3 Paavola Jaakkola (edelliset aukemat tyhjiä) ; SSHY / Viitattu 16.06.2024 Iitti rippikirja 1910-1920 (AP_I I Aa:27) Sivu 22 ...
 • Reino Mauno Mäkelä (1911 - 1911)
  Iitti rippikirja 1910-1920 (AP_I I Aa:27) Sivu 13 Haapakimola, Nro 2 Tuuri Mäkelä ; SSHY / Viitattu 16.06.2024 / s. Hausjärvellä, vanhemmat kirjoilla Iitissä.
 • Vieno Saima Mäkelä (1915 - d.)
  Iitti rippikirja 1910-1920 (AP_I I Aa:27) Sivu 13 Haapakimola, Nro 2 Tuuri Mäkelä ; SSHY / Viitattu 16.06.2024 / s. Hausjärvellä, vanhemmat kirjoilla Iitissä.
 • Otto Robert Amandasson Johansson (1879 - d.)
  Huomio: On epävarmaa, onko Otto Robertin isä Johan Viktor Johansson. Otto on syntynyt neljä vuotta ennen vanhempien avioliittoa. Syntymä Akaa syntyneet 1845-1889 (AP I C:6) Sivu 440 1879 (Oktober)...

Hausjärvi on Kanta-Hämeen maakunnan kunta.

Hausjärvi on Janakkalan emäseurakuntaan kuulunut kappeli vuodesta 1611. Itsenäinen kirkkoherrakunta vuodesta 1855, mutta sai ensimmäisen kirkkoherransa vasta 1899. Riihimäen rukoushuonekunta perustettiin 1899 ja erotettiin emäseurakunnaksi 1909, toteutui 1922. Muutamat Hausjärven rajakylät käyttivät Nurmijärveen kuuluvaa Hyvinkään rukoushuonekunnan vuonna 1896 rakennettua kirkkoa, näin päätettiin muodostaa Nurmijärven ja Hausjärven seurakuntaosista Hyvinkään emäseurakunta 1907, mikä toteutui 1917. Lähde: Hiski Hausjärvi

Hausjärven pitäjätason Geni-projekti on aloitettu 16.8.2017. Hausjärven asukkaisiin, kyliin pääset tutustumaan jatkossa myös tarpeen mukaan perustettavien kyläprojektien kautta. Lisäksi voi perustaa pitäjäkohtaista tietoa syventämään alaprojekteja (talo-, ammatti-, kuva- jne) sen mukaan, kun näette tarpeelliseksi, esim. oma kotikylä, talo jne. josta teillä itsellä tuntemusta, aineistoa, jota haluatte Genissä yhteiseen käyttöön jakaa.

Kanta-Hämeen projekteihin on linkattu muita projekteja, jotka liittyvät tavalla tai toisella ko projektiin, esim. jo perustetut alaprojektit, naapuripitäjät, sotilasprojektit jne. Projektien tunnisteet (tagit) ovat linkkejä, tienviittoja jonkin yhteisen tekijän perusteella koottuihin projektikokoelmiin, joissa ko. projekti on mukana.

Maakunta-tasolla Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projekti, jonka tukena toimii FB-ryhmä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen suvut. Genin paikkakuntaprojektien tukena projektien yhteistyökumppaneille toimii FB -ryhmä Paikkakuntaprojektien aktiivit

Tervetuloa rakentamaan Hausjärveä asutuksi Genissä!

Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kun joku on pyynnön hyväksynyt, se riittää. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Hausjärveltä projektiin, kts. mukana olevien profiilien listaus. jatkossa profilit voi liittää myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin, joita perustetaan tarpeen mukaan.

Projektissa kiinnitetään erityistä huomiota tiedon laatuun ja lähdetietojen näkyvyyteen. Toivomuksena on, että projektiin liitettäviin profiileihin liitettäisiin sellaiset lähdetiedot, joista muut käyttäjät pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan profiilihenkilön henkilöllisyyden. Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot oikeassa kohdassa, kts. kuva Paikkatiedon tallennus profiiliin. Tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Muita ohjeita Genin käyttöön liittyen löydät täältä.

Projektissa toimitaan lakia ja hyviä tapoja noudattaen. Muista yksityisyyden suojan kunnioittaminen. Siitä kerrotaan enemmän Suomalaisten käyttäjien portaalin projektisivulla. Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa viittauskäytännöllä.

Muut projektit

Suositellaan, että projektin yhteistyökumppanit liittyvät myös Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektiin ja liittävät profiilit myös sinne.

Käsityöläisten, pappien, sotilaiden
UJR ym. ammatinharjoittajien profiilit suositellaan liitettäväksi myös ammattikohtaisiin ym. asiayhteyteen sopiviin projekteihin, esim. Suomalaiset siirtolaiset-Finnish emigrants, Karkotetut suomalaiset Siperiassa autonomian aikana, Suuri adressi jne.

Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun. Profiileihin liittyvää keskustelua voi käydä ko. profiilin keskustelussa. Huomioi, että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella.

Lähteitä

Arolampi

Erkylä

Hamina

Hausjärvi

Hikiä

Hyvinkää

Karhi

Kuru

Lavinto

Maitonen

Oitti

Puujaa

Ridasjärvi

Riihimäki

Rutajärvi

Ryttylä

Selänoja

Torhola

Turkhauta

Vantaa

Suku Forum Hausjärvi Vantaa kylä