Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Raivattala, Hiitola

« Back to Projects Dashboard

Sivusto on rakenteilla.

 • Historia
 • Maisema
 • Kulkuyhteydet
 • Elinkeinot
 • Asukkaat
 • Talot

Kylän läpi kulki, kuten mainittu, Ilmeelle vievä Sortavalan - Viipurin maantie. Noin kahden kilometrin päässä asemalta, Marjakummun mäessä, erosi tästä valtatiestä Tutinkylän ja uudenkylän maantie, jonka mainitut kylät rakensivat 1914. Tämän tien varressa olivat Haukkavaaran kylän rajalla olevat Raivattalan talot. Rajamäeltä, noin 4?km päässä asemalta, mihin Raivattalan lammin länsipää vielä näkyi, erosi valtatiestä vasemmalle Salokilpolan Kokkoahoon (Kokkahoon) vievä tie. Raivattalan lampi oli runsaan kahden kilometrin pituinen ja puolen kilometrin levyinen. Sen länsipään kohdalla, Rajamäen juurella, oli kilometripylväs, joka osoitti asemalle olevan matkaa 4 km.

Raivattalan Linnavuori, joka näkyi Hiitolan asemalle ja oli eräänlainen matkailunähtävyyskin, oli 34 m korkea. Sen seinämät olivat melkein joka puolelta äkkijyrkät, joten vuoren laelle kiipeäminen oli hyvin vaivalloista, ja sinne pääsi vain mutkitellen kallionrosoja ja halkeamia myöten. Vuoressa oli myös sola, kuten eräissä muissakin Laatokan rannikon korkeissa kallioissa. Vuoren rinteillä ja laella kasvoi harvakseen koivuja ja mäntyjä.

Raivattalan kylän muista paikannimistä mainittakoon vielä Koivumäki, Upromäki sekä Akkamäki, jonka laella kylän kansakoulu oli, ja Rajamäki kylän länsirajalla Ilmeen tien varressa

Itse kylän nimi, Raivattala, johtunee Hiitolassa 1500-luvulla asuneesta Rainotten-suvusta,

Raivattalan Linnavuoresta ja sen esineistöstä päätellen paikkakunnalla on ollut asutusta jo ainakin tuhat vuotta.

(tekstiä voi muokata)

   
           

Raivattala

1. Karvasenmäki

2. Marjakoski

3. Pösönmäki

4. Matinmäki

5. Rasimus

6. Hauvanlahti

7. Sakari

8. Ylämylly

http://www.sukuhistoria.fi/wiki/index.php/Hiitola

Lähteet: