

Sysmän talonhaltijat projekti on aloitettu 9.4.2017. Taloihin, isäntäväkeen ja sukuihinsa pääset tutustumaan kyläprojektien kautta. Ensimmäiset harjakaiset vietettiin Nikkaroisten Anttilassa 15.4.2017, Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektin teemaviikonloppu tapahtumassa https://www.facebook.com/groups/keskisuomipirkanmaahame/
Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kun joku on pyynnön hyväksynyt, se riittää. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Sysmästä projektiin, kts. mukana olevien profiilien listaus. jatkossa proffilit voi liittää myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin, joita perustetaan tarpeen mukaan.
Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot oikeassa kohdassa, tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Paikkatiedon tallennus profiiliin Muita ohjeita Genin käyttöön liittyen löydät täältä.
Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun, tai lähettää viestin projektin perustajalle Tarja Laaksonen "Lähetä viesti"
Johan Adamsson Huusko Väihkylä Huuskon isäntä -1796-1805
Heikki Jaakonpoika Nuuttila, isäntä 1690-1724
Sysmä, Nikkaroisten kylä, talot
Sysmä, Nuoramoisten kylä, talot
Tuomas Vilpunpoika Sipilä, k. jälkeen 1656
Sysmä kuuluu Päijät-Hämeen maakuntaan, sen itäiseen osaan, Itä-Häme, joka on historiallisen Hämeen itäosa Päijät-Hämeessä, Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.
Sysmän pitäjätason Geni-projekti on aloitettu 9.4.2017. Sysmän asukkaisiin, kyliin, kartanoihin, taloihin, torppiin pääset tutustumaan kyläprojektien kautta, linkit kyläprojekteihin löytyvät sivun alaosasta. Talonhaltija projekteissa esitellään isäntäväkiä ja sukujaan. Ensimmäiset harjakaiset vietettiin Nikkaroisten Anttilassa 15.4.2017, Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektin teemaviikonloppu tapahtumassa
Voit aloittaa liittymällä projekteihin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kuka tahansa heistä voi hyväksyä pyynnön. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Sysmästä projektiin, kts. mukana olevien profiilien listaus. samoin myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin.
Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot oikeassa kohdassa, tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Paikkatiedon tallennus profiiliin Muita ohjeita Genin käyttöön liittyen löydät täältä.
Projektissa kiinnitetään huomiota tiedon laatuun ja lähdetietojen näkyvyyteen. Toivomuksena on, että profiileihin liitettäisiin sellaiset lähdetiedot, joista muut käyttäjät pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan profiilihenkilön henkilöllisyyden. Projektissa toimitaan lakia ja hyviä tapoja noudattaen. Muista yksityisyyden suojan kunnioittaminen. Siitä kerrotaan enemmän Suomalaisten käyttäjien portaalin projektisivulla. Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa viittauskäytännöllä.
Käsityöläisten, pappien, ym. ammatinharjoittajien profiilit suositellaan liitettäväksi myös ammattikohtaisiin ym. asiayhteyteen sopiviin projekteihin, esim. Itä-Hämeen opisto, Suomalaiset siirtolaiset - Finnish emigrants,Karkotetut suomalaiset Siperiassa autonomian aikana, Suuri adressi projekti jne.
Sotilaat:
Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun. Profiileihin liittyvää keskustelua voi käydä ko. profiilin keskustelussa. Huomioi, että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella. FB:ssa mukana olevat projektin yhteistyökumppanit, Keskustelumahdollisuuksista Genissä löytyy tarkemmin tietoja ohjeesta Yhteydenpito- ja keskustelukanavat Tervetuloa Paikkakuntaprojektien aktiivit -ryhmään.
Naapuripitäjät
Luhanka I
Hartola I
Heinola kaupunki ja mlk I
Asikkala I
Padasjoki I
Kuhmoinen I
Seurakuntien muodostuminen entisen Suur-Hollolan alueella keskiajalta 1800-luvun loppupuolelle
Kylät ym. kartalla. Kartta vasta kehitteillä, kts. projektikeskustelu