Start your family tree now Is your surname Salomons?
There are already 18 users and 1,492 genealogy profiles with the Salomons surname on Geni. Explore Salomons genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Salomons Genealogy and Salomons Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

view all

Profiles

About the Salomons surname

Salomons begon met .. 'Salomon' Zelig Mozes Hammelburg was een nazaat van Mozes Hammelburg. Waarschijnlijk waren de voorgangers afkomstig van Portugal. Met vele anderen in die tijd kwam deze Joodse tak vanuit Hammelburg (Beieren) naar de Nederlanden. De groep kwam terecht in Oost Nederland (Groenlo - Grol) en omgeving en ook in Amsterdam terecht. Vandaaruit vertrok een Eliazer Salomons naar Suriname om zich daar te ontplooien. Salomons, Gompert, van Emden, Lionaron, De Vries en Heilbron zijn namen die regelmatig voorkomen.

Onze overgrootvader (Abraham Salomons) maakte zich verdienstelijk als geneesheer. Zijn zoon WAH Salomons vertrok naar Indonesië en overleed daar als oorlogsslachtoffer. De zoon en kleinzonen kwamen naar Nederland en vestigden zich in Apeldoorn. De dochters en kleindochters van WAH Salomons waren verknocht aan Amsterdam.