Start your family tree now Is your surname Naumanen?
There are already 20 users and 959 genealogy profiles with the Naumanen surname on Geni. Explore Naumanen genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Naumanen Genealogy and Naumanen Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Naumanen surname

Ortodoksinen ristimänimi Nauma on siirtynyt sukunimeen isännnimestä. Nimeä on esiintynyt Karjalassa mm. Käkisalmessa, Muolaassa, Kivennavalla ja Sakkolassa. Valkjärvellä on myös kylä nimeltä Naumala. Todennäköisesti Kainuunkin Naumaset ovat lähtöisin Karjalasta. Viime sotien jälkeen Naumasia muutti siirtolaisina Korpiselästä, Soanlahdelta ja Suojärveltä. Nykyisin Naumasia on erityisesti Pohjois-Karjalassa ja Savossa.

Digi- ja väestötietoviraston mukaan 18.1.2021 nykyisenä sukunimenä Naumasia on 942 henkilöä, miehiä 468, naisia 474. Ja näistä Suomessa asuvia 874 ja ulkomailla 71 henkilöä. Suomen väestötietojärjestelmään Naumasia on rekisteröityt kaikenkaikkiaan 1993 henkilöä. Tuomas Salsten Sukunimi-infossa kerrotaan, että Naumasia on erityisesti Outokummussa sekä Taivalkoskella. Vuosina 1939-1958 yleisimpiä asuinpaikkoja ovat olleet Liperi, Kuusjärvi (nyk. Outokumpu), Suojärvi ja Pielisensuu (nyk. Joensuu).

Tietoa Naumasista: