Start your family tree now Is your surname Puumalainen?
There are already 29 users and 1,597 genealogy profiles with the Puumalainen surname on Geni. Explore Puumalainen genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Puumalainen Genealogy and Puumalainen Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Puumalainen surname

kirjasto.fi kirjastonhoitaja 14.8.2009

Vanhoja tietoja sukunimestä Puumalainen on etenkin Savosta ja Karjalasta (1500-1600 -luvuilta). Nimi on tunnettu varhain myös Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. Puumalainen on yleensä yhdistetty Puumalan pitäjän nimeen. 1600-luvulla Puumalaisesta on muodostettu myös sivistyneistönimi pomoell. Nimeä Puumalainen tapaa nykyään koko Itä-Suomesta ja Keski-Suomesta. Eniten Puumalaisia asuu Pohjois-Karjalassa. Yksi mahdollisuus on juontaa nimi karjalaisesta ristimänimestä Pamoi, Pamu (venäl. Pamfil), sillä karjalaisessa nimistössä a on voinut vaihtua o:ksi ja o a:ksi ja u:ksi. (Pirjo Mikkonen, Sirkka Paikkala: Sukunimet, Otava 2000.)

To, 5.9.2013 – 08:58 – "puumalainen" (ei varmistettu) Todennäköisin alkuperä Puumalainen nimen muodostumiseen on paikkakunta Puumala, jonne Puumalaisten esi-isät suunnistivat jo 1100 - 1200 luvuilla Laatokan rannoilta. Puumalasta he jatkoivat siirtymistä eri puolille Suomea, länsirannikolle, Savoon, Pohjois-karjalaan. Todennäköisesti nimi syntyi niin että Puumalasta muualle siirtyneitä alettiin kutsumaan Puumalaisiksi. Muuttoliikkeen jälkeen Puumalasta ei löydy enää nimeä Puumalainen.

Su, 18.5.2014 – 15:04 – o.s. Puumalainen (ei varmistettu) Kuulin tänään, että Puumalaiset ovat lähtöjään Laatokan saaresta, jonka nimi on Pomelon-saari tai vastaava ja vaeltaneet sieltä Ilomantsin, Koveron seudulle, jossa vieläkin asuu Puumalaisia ja josta isänikin suku on. Sukututkimus tämän osoittaakin todeksi.