Start your family tree now Is your surname Hjelt?
There are already 21 users and 1,223 genealogy profiles with the Hjelt surname on Geni. Explore Hjelt genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Hjelt Genealogy and Hjelt Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Hjelt surname

Erik Alexandersson Hjelt tuli ilmeisesti Valkealasta:

"Entinen sotilas, joka asettunut Salmenkylän Koukoon toimittuaan sitä ennen torpparina ja krouvinpitäjänä Husupyölissä. Tullut todennäköisesti Valkealasta. Valkealan Oravalassa on 1720-luvulla samanniminen pariskunta Erich Alexandersson ja Sara Michelsdotter saanut tyttären. Oravalassa henkikirjoissa mainittu sotilaan vaimo Sara ja myöhemmin vaimo Sara ilman miestä. Erik ja Sara vihitty luultavasti Iitissä. /MV

Vehkalahden pitäjän historia II:

”Salmenkylän tilansa Anders Hellenius myi v. 1746. Ostaja, Eerik Aleksanterinpoika Hjelt tai Jeltti, ei tarmossa ja yritteliäisyydessä jäänyt Koukon kahta aikaisempaa omistajaa huonommaksi. Hänen elämänvaiheensa olivat vain monta kertaa kovemmat. Eerik Hjelt oli entinen sotamies, joka oli vapautettu palveluksesta oikean käden halvaantumisen vuoksi. Toimeentulonsa hän hankki pitämällä Husulan mäellä krouvia. Vv. 1741-43 sodan aikana kievari poltettiin. Kestityksestä kertyneet säästökillingit Eerikin lienee onnistunut pelastaa, sillä hän pystyi maksamaan Helleniukselle tilastaan peräti 600 talaria. Eerikin jälkeläisillä ja sukulaisilla Salmenkylän neljän numero pysyi 1800-luvulle. Kutsumamuotoa Kouko käytettiin joskus myös sukunimenä. Mitään yhteyksiä vanhempaan Kouko-sukuun Eerik Hjeltin suvulla ei tiettävästi ollut. /MV"

Erikin profiilissa on erittäin hyvät liitetiedot, jotka Mirkka Väärtinen on ansiokkaasti selvittänyt.