Start your family tree now Is your surname Hynninen?
There are already 32 users and 2,649 genealogy profiles with the Hynninen surname on Geni. Explore Hynninen genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Hynninen Genealogy and Hynninen Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Hynninen surname

Hynynen vai Hynninen

Hynysetkin ovat alunperin olleet Hynnisiä. Nykyisen Pohjois-Savoon tuli ensimmäinen Hynninen 1600-luvun alussa (maakirjan mukaan). Sukunimi Hynninen muuttui silläseudulla Hynyseksi lähes täysin sittemmin. Itse olen Pohjois-Savon (Iisalmen seudun) Hynysiä. Eteläisempään Savoon (Joroisille) tuli ensimmäinen Hynninen (Juho, Joan) 1500-luvun puolivälissä. Siellä päin nimi on pysynyt Hynnisenä pääosin. Sitten on jonkin verran Hynösiäkin. Hynysten sukuseuran sivuilla on tohtori Sirkka Paikkalan mainio artikkeli Hynysten/Hynnisten sukunimen etymologiasta. Isoisäni isoisän Juho Hynnisen/Hynysen toinen vaimo oli Maria Mikkonen (s. 1852 Sotkamossa). Tämä Juho "syntyi Hynnisenä" mutta muutti nimensä Hynyseksi myöhemmin (muutettuaan Nilsiästä Iisalmeen). Varhaisin tietämäni Mikkos-esivanhempi on Olli Mikkonen Paltamosta (s. 1703).

Kaiken kaikkiaan, minusta on makuasia, mitä muotoa käyttää, Hynnistä vai Hynystä, jos nykyinen nimi on Hynynen, mutta sekin on ollut alunperin kuitenkin Hynninen. Parhain terveisin Markku