Start your family tree now Is your surname Kolehmainen?
There are already 61 users and over 5,000 genealogy profiles with the Kolehmainen surname on Geni. Explore Kolehmainen genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kolehmainen Genealogy and Kolehmainen Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Kolehmainen surname

Kolehmaisten sukuseura kokoaa yhteen Joroisten, Juvan ja Rantasalmen seuduilta lähtöisin olevien sukuhaarojen jälkeläiset, kuten Kolehmaiset, Kanaset, Kovalaiset, Könöset, Markkaset, Teivaiset sekä jälkeläiset myös muilla nimillä.

Sukuseuran perustava kokous pidettiin 13. kesäkuuta 2015 Joroisissa Juhanalan kartanossa. Perustavassa kokouksessa oli läsnä 105 suvun edustajaa.

Kolehmainen-nimen tausta on hämärän peitossa, mutta kyseessä on merkittävä savolainen kantasuku, josta polveutuu isälinjaisesti myös monia muita sukuja. Asiakirjalähteet alkavat vuodesta 1541. Sukuseuran piirissä toteutettu laaja DNA-tutkimus varmisti eri sukuhaarojen sukujuonteet ja kytkennät, sekä johti yhtenäiseen kantaisään 1300-luvulle. [https://kolehmaistensukuseura.fi/]

Vuonna 2017 julkaistu sukukirja Kaskisavuista ja korpipirteistä Kolehmaisten sukukirja I avaa kaikki sukuhaarat aina 1800-luvun puoliväliin. tulevissa jatko-osissa tullaan tähän päivään. Kirjaa on vielä saatavissa [https://kolehmaistensukuseura.fi/sukukirja/sukukirjan-tilaus/]

Pekka Kolehmainen, sukuseuran puheenjohtaja