Start your family tree now Is your surname Niemelä?
There are already 159 users and over 10,702 genealogy profiles with the Niemelä surname on Geni. Explore Niemelä genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Niemelä Genealogy and Niemelä Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Niemelä surname

Ristiniemeen , Hattarin salmen rannalle, Hanaholman saarta vastapäätä, rinnetontille muutti caimonsa Christina Suntion kanssa Tuomas Simonpoika Ojunen, synt.Liikkalasta.Hän otti nimekseen Niemelä , talonsa mukaan.Hän oli Vilniemen kartanon torppari ja Zacharias Cleven ystävä ja metsästystoveri..Tuomas kehitteli yhdessä Cleven kanssa mm.pumppusysteemiä Kartanon pelloille, jonbe ajoittain nousi vettä. Tuomas kuoli vilustuttuaan metsästysretkellä Cleven kartanonherran kanssa.

Niemelää viljeli sittemmin hänen poikansa Emil Simonpoika, jonka 4 lasta (Wilho , Emil, Aino, Elvi ) asettuivat myöhemmin myös tilan maillle puolisoineen. Kaksi lasra, Elma ja Ilmari jäivät päätaloon; Elma ei avioitunut, toisin kuin muut Niemelän lapset.Niemelässä viljeltiin myyntiin pääasiassa perunaa, mutta kotitarpeiksi myös viljaa.Talossa oli ainakin muutamia lehmiä, sonnikin, ja pari hevosta.

Ristiniemessä asuu tai viettää loma-aikojaan edelleen Emil Simonpojan ja hänen vaimonsa Johannan.o.s.Silvon jälkipolvea.